ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

dana

21 februarie 2020

Niciun comentariu

Ziua Clatitelor la Hotel Sunny Hill

In calendarul international al evenimentelor, Ziua Clatitelor sau International Pancake Day se sarbatoreste intre 2 februarie si 9 martie in functie de sarbatoarea Pastilor, astfel ca, ea variaza de la an la an. Se spune ca prima oara cand a fost marcata oficial a fost in anul 1950.

 

Aceasta zi mai e numita si Martia Clatitelor (PancakeTuesday) sau Martia Grasa (Mardi Gras) din franceza, semnificand ultima seara de masa incarcata, bogata, ultima zi de desfat culinar dinaintea lasarii postului. Cu alte cuvinte, este ultima data cand se presupune ca s-ar mai folosi la gatit oua, lapte, unt pana dupa postul Pastelui.

 

Fie ca vorbim de pancake, french crêpes, crespelle, fie ca sunt mai groase, mai subtiri sau mai pufoase, pe mesele multor oameni din intreaga lume se vor gasi aceste clatite, in acest an, in 25 februarie.

 

Ingredientele cele mai folosite in lume pentru clatite sunt ouale, laptele, faina, untul, sarea, zaharul. La final se adauga siropuri de lamaie, de artar, miere, topping-uri, ciocolata, fructe.

 

Ziua clatitelor este o traditie straveche ce marcheaza si apropierea sfarsitului iernii.

 

Noi, am hotarat sa sarbatorim Ziua Clatitelor, in acest an, asa cum sarbatoresc majoritatea tarilor din lume, in 25 februarie. Nu vom face concurs de clatite sau de intors clatite cum se obisnuieste in alte parti, dar avem si noi un mod special de a marca aceasta zi.

 

Bucatarii nostri veniti din Sri Lanka vor prepara o reteta traditionala de clatite, pufoase si foarte delicioase. Cei care vor fi cazati in ziua de 25 februarie la Hotel Sunny Hill sau vor servi masa la restaurantul nostru vor primi din partea casei aceste clatite deosebite.

 

Va asteptam cu drag sa sarbatorim impreuna Ziua Clatitelor la Hotel Sunny Hill!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *